Souvla je priljubljena jed s Cipra. Sestavljen je iz velikih kosov mesa, pečenih na dolgem nabodalu na žaru na oglju. Od priljubljene grške jedi souvlaki se razlikuje po tem, da so mesni kosi veliko večji in se počasi pečejo veliko dlje časa na večji oddaljenosti od vročega oglja.  Tradicionalna souvla je narejena iz vratu in pleč jagnjetine, svinjine in piščanca. Meso na kosti narežemo na kose približno velikosti srednje čebule. Meso najprej odložimo čim dlje od oglja. Ko zacvrči, ga spustimo na oglje, da koža na mesu porjavi. Postopek traja od 90 minut do 3 ure, odvisno od vrste mesa, velikosti in toplote ognja. Sol, arome (kot je origano), olje in vino potresemo ali premažemo po mesu, ko je postopek kuhanja že v polnem teku. Tako ostane meso sočno in ne porjavi prehitro.

What is the difference between Souvla and Souvlaki?-Cyprus BBQ